alertlink_circlearrowcalendarcasecheckchevron-downclosecoachescurve_lgdiscountfaq-lockfaq-heatingfaq-solarfaq-generalfaq-insulationfaq-homefitfaqgiftcardhousekeylockmagnifiermailmanualphonepinsocial-facebooksocial-linkedinsocial-twittertechnicaltimeuserwebatvantage

Kan ik zelf zonnepanelen reinigen?

Zonnepanelen kunnen op verschillende manieren gereinigd worden door  jezelf of door COZIE. Indien u verkiest om zelf tot reiniging over te gaan dan dient u de gevaren bij het betreden van uw dak goed in te schatten. U kan dus best opteren om vanop een lager niveau met een tuinslang de zonnepanelen af te spuiten (vermijd extreem hard water). Dit is uiteraard niet de meest efficiënte manier om kleine vuildeeltjes te verwijderen. 

Is uw dak goed bereikbaar, gebruikt u best lauw of warm water met een speciaal reinigingsmiddel en een spons. Vermijd het gebruik van een allesreiniger of groene zeep en schuurmiddelen of schuursponsen gezien u hierdoor uw zonnepanelen kan beschadigen. 

Opgelet

Doe het zelf: Breng uzelf nooit in gevaar en ga enkel op een goed gezekerde manier op uw dank er gebeuren jaarlijks immers nog teveel ongevallen met ladders en onstabiele stellingen. Wanneer de zonnepanelen voor u moeilijk te bereiken zijn kan u ze beter laten schoonmaken door COZIE. 

Hoge druk: Het gebruik van een hogedrukreiniger raden wij sterk af, de druk van het water beschadigt niet alleen het glas, maar kan ook schade aanrichten aan de elektrische bedrading van uw systeem. 

Schoonmaakmiddelen: Gebruik enkel speciale schoonmaakproducten voor zonnepanelen en nooit allesreinigers en ruitenreinigers, de chemicaliën kunnen krassen veroorzaken op het glas van uw zonnepanelen.

Was dit artikel nuttig?