alertlink_circlearrowcalendarcasecheckchevron-downclosecoachescurve_lgdiscountfaq-lockfaq-heatingfaq-solarfaq-generalfaq-insulationfaq-homefitfaqgiftcardhousekeylockmagnifiermailmanualphonepinsocial-facebooksocial-linkedinsocial-twittertechnicaltimeuserwebatvantage

Wat is een verwarmingsaudit?

De Europese richtlijn 2002/91/EG legt een reeks maatregelen op die de energieprestaties van nieuwe en oude gebouwen verbetert. De bekendste bepalingen zijn ongetwijfeld deze die betrekking hebben op het verplichte regelmatig onderhoud van centrale verwarmingsketels of de energiecertificaten bij de verkoop of verhuur van woningen die binnenkort worden ingevoerd. Maar de richtlijn legt ook een energieaudit op van verwarmingsinstallaties van meer dan 20 KW en ouder dan 5 jaar. Na het onderzoek krijgt u van de technicus een auditrapport met adviezen over het rendement van uw ketel en mogelijke aanpassingen om de prestaties van uw toestel te verbeteren. Het rapport vermeldt ook de energiebesparing die kan gemaakt worden als u de bestaande installatie zou vervangen door een energiezuinigere ketel.

Opgelet: Indien U een EPC (energieprestatiecertificaat) heeft laten uitvoeren dan is dit attest eveneens geldig als verwarmingsaudit omdat de prestaties hierin reeds verwerkt zijn.

Was dit artikel nuttig?