alertlink_circlearrowcalendarcasecheckchevron-downclosecoachescurve_lgdiscountfaq-lockfaq-heatingfaq-solarfaq-generalfaq-insulationfaq-homefitfaqgiftcardhousekeylockmagnifiermailmanualphonepinsocial-facebooksocial-linkedinsocial-twittertechnicaltimeuserwebatvantage

Wat zijn mijn verplichtingen als eigenaar (verhuurder)?

Nieuwe ketel

Voordat een nieuwe of gewijzigde ketel (ongeacht het vermogen) in gebruik genomen mag worden, moet de eigenaar deze laten keuren door een erkende technicus. Hierbij wordt de goede en veilige werking van de ketel uitgebreid onderzocht en worden de ketel (en brander) afgesteld. De eigenaar ontvangt een keuringsrapport, die vervolgens een kopie bezorgt aan de gebruiker.

Bestaande ketel

Elke ketel vanaf 20 kW (de meeste ketels in België) moet regelmatig geauditeerd worden door een erkende technicus. Dit is de verantwoordelijkheid van de eigenaar. De erkende technicus beoordeelt hierbij de energieprestatie van de hele verwarmingsinstallatie en formuleert op basis hiervan mogelijke energiebesparende maatregelen. De eigenaar ontvangt een verwarmingsauditrapport (en bezorgt een kopie aan de gebruiker).

Was dit artikel nuttig?