alertlink_circlearrowcalendarcasecheckchevron-downclosecoachescurve_lgdiscountfaq-lockfaq-heatingfaq-solarfaq-generalfaq-insulationfaq-homefitfaqgiftcardhousekeylockmagnifiermailmanualphonepinsocial-facebooksocial-linkedinsocial-twittertechnicaltimeuserwebatvantage

Waarom de COZIE Homefit test doen?

Wens je een maximaal comfort en een geoptimaliseerd energieverbruik? Doe de Homefit test.

In een woning kan vaak op een eenvoudige manier energie bespaard worden, het is echter niet altijd eenvoudig om te achterhalen welke oplossingen best in uw woning kunnen worden toegepast om uw energiefactuur te doen dalen. De laatste jaren werden een aantal energiestandaarden geïntroduceerd om op een objectieve manier het energiepeil van uw woning weer te geven. De meest gekende standaard is de EPC, (EnergiePrestatieCertificaat)voor bestaande woningen. Gezien het EPC-certificaat zich beperkt tot de statische kenmerken van een woning en geen rekening houdt met het aantal bewoners en hun gedragingen ontbreekt er heel wat informatie om tot een gefundeerd energieadvies te komen. Om hieraan tegemoet te komen introduceert COZIE de COZIE Energieaudit die ontwikkeld werd door VITO en gebruik maakt van de Energyville Building Energy Calculation Service (EBECS) die werd gebaseerd op de internationale standaard EN ISO 13790 (Energy performance of buildings). 

Via de COZIE Energieaudit bieden wij particuliere klanten een twee-staps energierenovatie advies aan. Het renovatieadvies bestaat uit een initieel (light) advies waarmee we op basis van uw informatie de mogelijke verbeteringen in kaart brengen. Daarna gaan we telefonisch dieper in op uw situatie om tot een uitgebreid en gepersonaliseerd advies te komen op basis van het EBECS model. De oppervlaktekenmerken van uw woning worden op basis van uw adresgegevens en luchtbeelden in kaart gebracht en bieden ons gedetailleerde informatie aangaande uw vloeroppervlakte, dakoppervlakte en geveloppervlakte van buitenmuren en gemene muren. Wij stellen alles in het werk om telefonisch alle informatie over uw woning te bespreken zodat u geen kostbare vakantie dient te gebruiken om een energieaudit te bekomen. 

Opgelet: Een COZIE Energieaudit is niet hetzelfde als een verwarmingsaudit. Een verwarmingsaudit is een wettelijk verplichte vijfjaarlijkse controle van je verwarmingsinstallatie, een energieaudit is een vrijwillige analyse van energiebesparende maatregelen in uw woning. 

Was dit artikel nuttig?